Kategorier

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Klargjøring for sesongen!

 

Selja er ferdig og det er hvitveis og lønn biene koser seg med.

Her er endelig rammene vasket og koser seg i sola!

Nå er sesongen ordentlig i gang og det har vært noe vintertap i år. Jeg innvintret 89 bifolk og har nå fått igang 80, slik at det ligger på 10% vintertap. Vintertapet har ikke vært så høyt tidligere men sånn er det:-).  2 av kubene hadde sultet ihjel (lang vinter) og resterende 7 hadde jomfrudronninger/tomme dronninger (De la pukkel).

Varmen kom og har gjort at Selja var over på et blunk og hvitveis(pollen) og blåbær og lønna er nå i gang, men er engstelig for at naturen går litt fort for biene slik at de blir hengende litt etter. Om noen dager er det pollenering på moreller som gjelder og bistyrken er på gang.

Det hadde vært fint med litt regn nå slik at luftfuktigheten hadde blitt høyere og at det blir frodigere. Skogbrannfare er det også og man må være forsiktig med røykpusteren slik at det ikke slår gnister.

Jeg skal avle endel dronninger i år og planen er å starte 2 cellebyggere den 6. mai og da dronningcellene har stått i 5 dager fraktes de videre til klekkeskapet for igjen at cellebyggeren skal få ytteligere flere larver. Skal lage tidlig avleggere og få paret dronningene i Buckfastpopulasjon, videre skal også parekuber setter ut for paring av dronninger.

Planen er klar og da får vi se om jeg klarer å gjennomføre, hi, hi!

Koker da 10 rammer som er buntet med strips av gangen.

 

Legg igjen en kommentar

Du kan bruke disse HTML-elementene

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.